U bent hier

Industriële ICT | 3de graad TSO

IETS VOOR MIJ?

Heb je belangstelling voor techniek en informatica? Beschik je over een praktisch-technisch inzicht? Interesseren elektriciteit en elektronica je? Wil je inzicht krijgen in de hardware van moderne computers? Dan is Industriële ICT echt iets voor jou!

WAT KAN IK?

Je bent geïnteresseerd in de moderne technologie en bent technisch aangelegd. Je kan logisch en probleemoplossend denken en werkt ordelijk en nauwkeurig. Je hebt interesse voor algemeen vormende vakken, die een belangrijk onderdeel vormen van je opleiding.

INSTROMING

De logische vooropleiding is de tweede graad Elektriciteit-elektronica, Elektromechanica of Industriële wetenschappen. Indien je wil starten vanuit een andere TSO-richting of een ASO-richting is dit mogelijk als je bereid bent extra inspanningen te leveren voor vakken als elektriciteit, elektronica en wiskunde.

ACCENTEN

Je leert computersystemen en netwerken in industriële toepassingen installeren, in bedrijf stellen en onderhouden. Zowel hardware, software en interfaces tussen computer en toepassing komen aan bod, met inbegrip van processoren, microcontrollers, industriële pc's en PLC's.

Je gaat niet alleen kijken hoe de computer werkt, maar ook hoe je informatie kan uitwisselen met andere computers en geautomatiseerde productiesystemen. Je doet aan software engineering: je leert zelf programma's schrijven, maar ook bestaande programma's aanpassen en je leert apparaten die je aan de pc hebt aangesloten te bedienen via software. Je leert de verschillende aspecten van het ontwerp herkennen, interpreteren, toelichten en uitvoeren. Men verwacht een sterke interesse voor de industriële toepassingen van de moderne technologie. Het fijn technische werk vraagt zin voor detail, nauwkeurigheid, orde en structuur. De opdrachten veronderstellen aanleg voor logisch, probleemoplossend denken en handelen.

Je leert basisbegrippen van elektriciteit en elektronica, je gebruikt verschillende computersystemen, je installeert en configureert besturingssystemen, je sluit industriële randapparatuur aan, je zet datanetwerken op en monitort ze, je zorgt voor geschikte interfaces, je schrijft programma's en lost problemen op met software engineering.

EN HIERNA?

Afgestudeerd in Industriële ICT kan je een professionele bacheloropleiding (bv. Elektronika-ICT, Elektromechanica) of een academische bacheloropleiding (bv. Industrieel ingenieur) starten.