U bent hier

Laptopproject

TSM investeert in de digitale toekomst van haar leerlingen en voorziet laptops aan aantrekkelijke voorwaarden.

Kijk ook onderaan voor veelgestelde vragen en antwoorden.

Digitale geletterdheid

Voor wie nu opgroeit zijn het internet en digitale toepassingen zo evident als stromend water. Onze jongeren zijn enorm bedreven in het vingervlug gebruik maken van allerlei digitale toestellen. Maar ICT inzetten als hulpmiddel bij levenslang leren vraagt weliswaar meer dan dat. Kennis kunnen opzoeken en kritisch beoordelen. Informatie presenteren en uitwisselen. Rekening houden met privacy en discretie. Laat dìt nu precies ons doel zijn!

Meer dan een laptop

Om deze digitale geletterdheid voor alle leerlingen te realiseren, is er een continue beschikbaarheid van internet en ICT nodig. Een school kan dit jammer genoeg alleen financieel niet dragen, maar samen met de ouders kunnen we deze uitdaging wel aan. Via een huur-koopsysteem heeft de leerling altijd een laptop ter beschikking, ook thuis. Na drie jaar is de laptop dan eigendom van de leerling of ouder. Wij zorgen ervoor dat alle software up-to-date is! We voorzien onderhoud en hulp, met de garantie van een reservetoestel na maximum een uur.

 

 

Met goesting leren

Door sterk in te zetten op ICT middelen krijgt de leerkracht meer ruimte om de leerlingen te coachen. Zo worden ze aangemoedigd om samen kennis op te bouwen en uit te wisselen. Ze leren daarbij ook plannen en organiseren via de digitale agenda van Smartschool en kunnen online hun resultaten op de voet volgen. Gevolg, meer en sneller leren, met meer plezier én een gevoel van succes!

 

Sociaal project

We ontkennen niet dat dit project een stevige investering vraagt van de ouders. We benadrukken echter wel dat dit een investering is die we samen doen. Wij voorzien de nodige service en de juiste software-, en bieden daarnaast ook een toekomstgerichte voorbereiding en een intensieve oefening in ICT vaardigheden. Ouders en leerlingen kunnen de kosten spreiden over drie jaar. Zowel voor onze TSO als BSO leerlingen is het een sterke troef om zich vandaag de dag digitaal geletterd op de arbeidsmarkt te begeven.

Veelgestelde vragen

Vanaf schooljaar 2015-2016 kopen de leerlingen van het eerste en vierde jaar via de school een laptop aan, de daaropvolgende schooljaren schuiven jaren een en vier verder aan zodat vanaf het schooljaar 2017-2018 alle leerlingen over een laptop van de school beschikken en deze kunnen inzetten bij het leerproces. Dit gebeurt via een huur-koopsysteem.

 • Digitale geletterdheid bij elke leerling.
 • Het verrijken van het leerproces.
 • Het intensief samenwerken met een efficiënt gebruik van ICT.
 • Het leren plannen en opvolgen van het leerproces (agenda-puntenboek).
 • Het doelgericht gebruik van de software die men voor de job later nodig heeft.

Neen. Door in groot aantal aan te kopen voorziet de school een sterke laptop aan een scherpe prijs voor elke leerling. De school is door het huur-koopsysteem eigenaar van de laptop. Zo kan de school de software op het toestel zetten en herstellingen uitvoeren indien nodig. Na drie jaar wordt de ouder/leerling eigenaar.

We zijn een school voor techniek, wetenschap en media. Via dit systeem investeert de school samen met de ouder in de digitale toekomst van elke leerling. De financiële middelen die zo vrijkomen investeren we in een snel en krachtig netwerk. TSM is de eerste school die op deze manier inzet op digitale geletterdheid in het secundair onderwijs.

Onze ICT-dienst volgt problemen op en zoekt een oplossing. Na maximaal één lesuur krijgt de leerling een vervangtoestel ter beschikking. We verwachten dat elke leerling zorgzaam omgaat met eigen materiaal en dat van medeleerlingen. De laptop zit ingepakt in een stevige beschermhoes en er zijn lockers waar men de laptop tijdens de speeltijd kan opbergen. We werken aan veiligheid en preventie op elk gebied. Als een laptop verdwijnt of verwisseld wordt zijn we in staat deze te traceren.

Het is een project dat een stevige investering vraagt van de ouders, daarom bieden we ook de mogelijkheid om de kosten te spreiden. Ouders en leerlingen kunnen de kosten spreiden over drie jaar. Per dag gaat het over een investering van €0,59.

 

Asociaal zou zijn dat:

 • In éénzelfde klas leerling A beschikt over een laptop van €1500, leerling B over één van €450 en leerling C er geen heeft.
 • Een leerling als een digibeet (iemand zonder digitale geletterdheid) het secundair onderwijs afsluit. Omdat er thuis geen computer is of omdat de ouders te weinig ICT vaardigheden hebben .
 • De leerlingen van TSO deze kansen wel krijgen en die van BSO niet. We hebben het beste voor met al onze leerlingen!

De leerlingen die de school verlaten brengen de laptop binnen en stoppen hun huurcontract. Of ze kopen de laptop over. Hierdoor leggen we ook een pool van tweedehands laptops aan. Nieuwkomers in de loop van het jaar hebben zo de mogelijkheid om een goedkopere laptop te kiezen.

TSM wil Smartschool uitbouwen als leer- en communicatieplatform. Dit schooljaar gebruiken verschillende leerkrachten dit al als leerplatform. Dit stimuleren we graag verder, daarom voeren we ook de digitale agenda in via Smartschool.

 

Met het digitale puntenboek en rapport volg je als ouder en leerling de schoolprestaties op de voet. Snel bijsturen is een troef. Ook daar zijn we ondertussen mee gestart.

Voor het nieuwe schooljaar (2016-2017) hebben we onderstaande configuratie kunnen samenstellen. We denken hiermee opnieuw over een zeer interessant aanbod te beschikken. Het is een sterk en ondersteunend systeem dat voldoet aan de hoge eisen die onze leerlingen stellen.

 

 • Lenovo Thinkpad 13 Processor i3
 • 4GB RAM (uitbreidbaar tot 8GB)
 • 13,3 inch scherm, incl. stevige tas voor transport (merk Thule)
 • 128GB SSD schijf
 • Incl. Windows 10 Education licentie

 

In de prijs zit ook de ondersteuning, nl. drie jaar garantie (hardware herstelling volgende werkdag) en inclusief drie jaar garantie op de batterij.

 

De winkelwaarde van deze laptop (incl. software licentie, tas en garantie) bedraagt €964. Wij kunnen deze configuratie aanbieden aan €630.

 

Voor het schooljaar 2015-2016 voorzagen we onderstaande configuratie aan de leerlingen van het eerste en vierde jaar en aan die leerlingen van de andere jaren die vrijwillig instapten.

 

 • HP Probook 430 Processor i3 (5e generatie)
 • 4GB RAM (uitbreidbaar tot 8GB)
 • 128GB SSD schijf
 • 13,3 inch scherm, incl. stevige tas voor transport (merk Thule)
 • Inclusief Windows 8.1 Professional licentie

 • Optie 1: €630 (contante betaling bij afhaling)
 • Optie 2: €644 (afbetaling op 1 jaar: 4 x €161)
 • Optie 3: €656 (afbetaling op 2 jaar: 1 x €110 + 7 x €78)
 • Optie 4: €666 (afbetaling op 3 jaar: 1 x €105 + 11 x €51)

Dan kan je bellen met Signpost, onze hardware leverancier. Zij kunnen herstellingen aan de hardware uitvoeren en komen hiervoor zelfs tot bij je thuis. Je kan hen telefonisch bereiken op:

 

 015 70 19 75