U bent hier

Bouw en houtkunde | 2de graad TSO

 

IETS VOOR MIJ?

Interesseert energiezuinig en besparend bouwen jou? Wil je mee denken over duurzame ontwikkeling? Heb je een praktisch, ruimtelijk en technisch inzicht? Wil je die theoretische kennis toepassen bij ontwerpen van kleinere bouwwerken en woningen? Dan is Bouw- en houtkunde dé studierichting waar jij naar op zoek bent! In de tweede graad wordt de nadruk gelegd op het ontwerpen en uitwerken van woningen en gebouwen.

WAT KAN IK?

Je hebt aanleg en interesse voor computertekenen, voor ontwerpen en voor de technische onderdelen van het bouwen. Daarnaast bezit je voldoende wiskundige basiskennis. De bouwsector spreekt jou aan en je kan ordelijk en nauwkeurig werken. Daarnaast heb je een gezonde interesse voor de algemeen vormende vakken, die een belangrijk onderdeel vormen van de opleiding.

EN HIERNA?

Een logisch vervolg is de derde graad Bouw- en houtkunde, waar je veel te weten komt over energiezuinige woningen, wegenbouw, bruggenbouw, landmeten, grote gebouwen… Hier kan je je fantasie de vrije loop laten in het 3D-ontwerpen. Wanneer je afgestudeerd bent, kan je een professionele bacheloropleiding (bv. Bouw, Interieurvormgeving, Houttechnologie, Architectuur, Tuinarchitectuur, Immobiele…) of een academische opleiding (bv. Architectuur, Bouwkunde, Industrieel ingenieur) volgen. Je kan ook onmiddellijk starten in de bouwsector als bijvoorbeeld werfleider, assistentlandmeter, ontwerptekenaar…