U bent hier

Industriële Wetenschappen | 2de graad TSO

 

IETS VOOR MIJ?

Ben je geïnteresseerd in wiskunde, wetenschappen en techniek? Studeer je graag en kan je goed probleemoplossend denken? Voer je graag een laboratoriumproef uit om een wetenschappelijke theorie te bewijzen? Wil je meewerken aan duurzame ontwikkeling?

Ben jij de bedenker van morgen? Dan is Industriële Wetenschappen zeker iets voor jou! In de tweede graad van deze richting ligt de nadruk dan ook vooral op de wetenschappelijke vakken en wiskunde. 

WAT KAN IK?

Er wordt van jou verwacht dat je geïnteresseerd én sterk bent in wetenschappen en wiskunde. Elektriciteit, elektronica en mechanica kunnen een uitdaging vormen voor jou. Verder heb je een gezonde interesse voor de algemeen vormende vakken, die een belangrijk onderdeel vormen van de opleiding.

EN HIERNA?

Het is logisch dat je hierna Industriële Wetenschappen in de derde graad verder zet. Afgestudeerd in de Industriële Wetenschappen heb je de keuze tussen het volgen van een academische opleiding (bv. Ingenieurswetenschappen (Burgerlijk ingenieur), Industriële Wetenschappen (Industrieel ingenieur), Bio-ingenieurswetenschappen, Informatica…) of een professionele bacheloropleiding (bv. Ontwerp- en productietechnologie, Elektromechanica…).