U bent hier

Industriële ICT | 3de graad TSO

 

IETS VOOR MIJ?

Heb je belangstelling voor techniek en informatica? Beschik je over een praktisch-technisch inzicht? Interesseren elektriciteit en elektronica je? Wil je inzicht krijgen in de hardware van moderne computers? Dan is Industriële ICT echt iets voor jou!

WAT KAN IK?

Je bent geïnteresseerd in de moderne technologie en bent technisch aangelegd. Je kan logisch en probleemoplossend denken en werkt ordelijk en nauwkeurig. Je hebt interesse voor algemeen vormende vakken, die een belangrijk onderdeel vormen van je opleiding.

INSTROMING

De logische vooropleiding is de tweede graad Elektriciteit-elektronica, Elektromechanica of Industriële wetenschappen. Indien je wil starten vanuit een andere TSO-richting of een ASO-richting is dit mogelijk als je bereid bent extra inspanningen te leveren voor vakken als elektriciteit, elektronica en wiskunde.

ACCENTEN

In deze studierichting staat het installeren, het in bedrijf stellen en het onderhouden van computersystemen en netwerken in industriële toepassingen centraal. Ook de technische vorming, zoals hardware- en softwareaspecten, vormt een belangrijk onderdeel van de opleiding. In het laatste jaar maak je een geïntegreerde proef (GIP), die bestaat uit een schriftelijk gedeelte en een praktische realisatie. 

EN HIERNA?

Afgestudeerd in Industriële ICT kan je een professionele bacheloropleiding (bv. Elektronika-ICT, Elektromechanica) of een academische bacheloropleiding (bv. Industrieel ingenieur) starten.