U bent hier

Publiciteitsgrafiek | 3de graad BSO

 

IETS VOOR MIJ?

Vind jij de reclamewereld ook zo boeiend? Heb je gevoel voor kleur, vorm en compositie? Heb je een aanleg voor tekenen en ben je creatief? Dan is Publiciteitsgrafiek de ideale studierichting voor jou! Je leert verschillende producten zoals affiches, folders, logo’s en labels ontwerpen en uitvoeren. Hiervoor maak je gebruik van computerprogramma’s, belettering, zeefdruk en fotografie. In het laatste jaar maak je een geïntegreerde proef (GIP), die uit een schriftelijk gedeelte en een praktische realisatie bestaat. Stage?

WAT KAN IK?

Je hebt een grote fantasie, bent creatief, tekenvaardig en ICT-vaardig. Je toont niet alleen belangstelling voor de grafische sector, maar ook voor de algemeen vormende vakken.

EN HIERNA?

Na deze opleiding kan je een zevende specialisatiejaar (bv. Grafische opmaaksystemen) volgen en zo je diploma secundair onderwijs verkrijgen. Dat diploma zorgt voor betere jobkansen op de arbeidsmarkt. Je kan uiteraard ook aan de slag gaan als illustrator, grafisch ontwerper van drukwerk… in reclame-, ontwerp-, of illustratiebureaus.