U bent hier

Denk- en Doedag 2019

Op 27 april 2019 staan onze deuren weer wagenwijd open voor u. Die dag valt er heel wat te beleven in de vestiging van de 1e graad van Technische Scholen Mechelen.

Om uw zoon/dochter in te schrijven voor de workshops van de denk- en doedag, klikt u op de knop 'Workshops' hier rechts.

 

 Om 9u openen we onze deuren voor u. We verwelkomen u dan graag met een drankje en u kan al eens een kijkje nemen in ons TalentLAB. Hier ziet u onze leerlingen van de eerste graad aan het werk met verschillende projecten die hen versterken en verruimen in STEM en media. We zetten hierbij in op projecten waarbij ze leren samenwerken, die hen actief stimuleren en die gebaseerd zijn op het inzetten van een laptop. De integratie van ons laptopproject hierin is een belangrijk aspect binnen TSM.

 

In het TalentLAB tonen we u graag wat we onze leerlingen leren in TSM. Robots programmeren, 3D-printen of wetenschappelijke proefjes … u vindt het hier allemaal. Het TalentLAB is doorgaans open van 9u tot 16u.

 

Om 10u en 13u zal directeur Marc Steemans een woordje uitleg geven over TSM en het unieke studieaanbod. Indien u nog met vragen zit of graag wat meer info wil, kan deze infosessie u meer duidelijkheid bieden.

 

Naast het TalentLAB bieden we die dag ook vijf verschillende workshops aan voor jongens en meisjes, van 10 tot 12 jaar. Hier laten we hen op een creatieve manier kennismaken met STEM (Science – Technology –Engineering – Mathematics) en media. Van de vijf verschillende workshops zullen ze er uiteindelijk drie kunnen volgen. Deze workshops gaan van abstract theoretisch tot praktisch toepasbaar.

 

Er vinden twee sessies van telkens drie workshops plaats die dag: één in de voormiddag (10u-12u) en één in de namiddag (13u-15u). De kinderen zullen tijdens de workshops niet alleen denken, maar ook echt doen. Bij sommige workshops kunnen ze zelfs zelfgemaakte werkjes mee naar huis nemen.

 

Deelnemen aan de denk- en doedag kan alleen indien u uw zoon/dochter vooraf heeft ingeschreven. Inschrijven kan via de knop ‘workshops’. 

27 april vindt ook onze eerste inschrijvingsdag plaats. U kan uw zoon/dochter inschrijven in de 1e graad bij TSM voor het schooljaar 2019-2020. De inschrijvingen starten om 8:30u en lopen ten einde om 15u.

 

Dit jaar voorzien we, voor nieuwe inschrijvingen in 1A, de mogelijkheid om vooraf online een afspraak te maken om uw zoon/dochter in te schrijven die dag. Zo kan u de lange wachtrijen vermijden en wordt u meteen verder geholpen bij het inschrijven van uw zoon/dochter.

Voor nieuwe inschrijvingen in 1B is het maken van een afspraak niet mogelijk.

 

Indien alle afspraken online volzet zijn, is er nog steeds de mogelijkheid om zonder afspraak uw zoon/dochter die dag te komen inschrijven. Dit kan echter iets langer duren dan wanneer u een afspraak heeft.

Via de knop ‘Inschrijven’ rechts kan u een afspraak maken via ons online afsprakensysteem.