U bent hier

Denk- en Doedag 2020

Op 21 maart 2020 staan onze deuren weer wagenwijd open voor u. Die dag valt er heel wat te beleven in de vestiging van de 1e graad van Technische Scholen Mechelen.

Om uw zoon/dochter in te schrijven voor de workshops van de denk- en doedag, klikt u op de knop 'Workshops' hier rechts.

 

 

Een positief geloof in jongeren in volle ontwikkeling

Vanaf 9 u bent u doorlopend welkom tot 15u. We rollen de rode loper uit tot in onze mooie kapel. Daar verwelkomen de directie en verschillende collega’s u, om gericht op uw vraag te kunnen ingaan. U kan hier een eerste verkenning doen van waar TSM (eerste graad) voor staat en van het unieke studieaanbod.

 

We willen “sterk zijn in STEM en [email protected] in media”. Wat dit concreet betekent en wat het verschil is tussen STEM wetenschappen en STEM technieken, ontdekt u in ons STEM-lab. Uw kind kan dit wellicht al kennen, want we organiseren hier onze sessies voor leerlingen van de basisschool en ons STEM-kamp.

 

In onze refter staan onze leerkrachten algemene vakken klaar om ons aanbod te belichten. Specifieke vragen over vakken, onze gevarieerde aanpak qua werkvormen komen aan bod. Ook kan u terecht bij onze coördinatoren van de leerlingenbegeleiding met uw specifieke vragen rond begeleiding.

 

We organiseren tweemaal workshops voor jongens en meisjes van 10 tot 12 jaar. Hier laten we hen op een creatieve manier kennismaken met STEM (Science – Technology –Engineering – Mathematics) en media. Van de vijf verschillende workshops zullen ze er uiteindelijk drie kunnen volgen. Deze workshops gaan van abstract theoretisch tot praktisch toepasbaar.

 

Ze gaan door in de voormiddag (10u-12u) of in de namiddag (13u-15u). De kinderen zullen tijdens de workshops niet alleen denken, maar ook echt doen. Bij sommige workshops kunnen ze zelfs zelfgemaakte werkjes mee naar huis nemen. U kan eventueel ook even ter plekke gaan zien.

 

Deelnemen aan de workshops kan alleen indien u uw zoon/dochter vooraf heeft ingeschreven. Inschrijven kan via de knop ‘workshops’.

 

Sterk in STEM, [email protected] in media

Dit jaar kan er op deze dag nog niet ingeschreven worden.
De inschrijvingen voor het eerste jaar gebeuren vanaf 30 maart 2020 via het digitaal aanmeldsysteem. Meer info vind je hier.