U bent hier

Bloeme

Techniek is jouw passie , doe er iets mee!

Bloeme is in 2011 gestart in 1Industriële Wetenschappen

In het zesde jaar van de basisschool hebben we heel wat scholen bezocht om ons een beeld te vormen. Het enige dat ik wist was dat ik graag wiskunde deed en ik verzot was om bezig te zijn met het in en uit elkaar halen van technologie, om te weten hoe iets werkt. Zoals sommigen tegen mij zeiden "Techniek is jouw passie, doe er dus iets mee!". In de klas moesten we een PowerPoint maken over onze toekomst. Ik koos ervoor om de presentatie over TSO te doen, deze presentatie heeft mijn ogen geopend met de mogelijkheden van TSO. Ik verdiepte me in mogelijke scholen tot ik bij TSM uitkwam, waar ik verbaasd was door het grote aanbod. Ik weet van mezelf dat ik een grote twijfelaar ben, ik heb het moeilijk met beslissingen te nemen die invloed hebben op mijn toekomst. Dat is de reden waarom ik heel lang heb gewacht voor ik mijn keuze maakte en zelfs dan was ik nog niet helemaal overtuigd.

Mijn beste herinneringen

Mijn eerste dag op TSM werd ik heel goed ontvangen, ik maakte kennis met mijn klas en mijn klastitularis. Ook de ontmoetingsdag vond ik geweldig, dat heeft echt geholpen aan de klassfeer voor de rest van het jaar. Het verrassingsfeestje voor onze klastitularis (mevr. Aerts) was echt geslaagd. En ook gewoon door het jaar werden we ondersteund bij onze mindere vakken. Bij de vakken waar we beter of zelfs heel goed in waren werden we uitgedaagd. Door deze manier van lesgeven was (en ben) ik ervan overtuigd dat ik de juiste keuze had gemaakt om voor TSM te kiezen. De tentoonstelling van Toetanchamon en de π-dag waren echt een succes. Ik vond het geweldig om heel de dag lang met wiskunde bezig te zijn, met vraagstukken en uitdagingen. Ook het jaar dat volgde zat vol verrassingen, van de Dijleloop tot een boot maken van blik. Van heel grote geschiedenisprojecten, over een driedaagse naar Nederland tot een Lego robot programmeren of nog meer verrassingsfeestjes. Zelf een carwash voor het goede doel op poten zetten vond ik schitterend.

Naar de Bovenbouw

Nadat ik het tweede jaar in de Middenschool succesvol had afgerond heb ik de overstap naar de Bovenbouw van TSM gemaakt. Het zijn misschien wel twee verschillende scholen maar ze staan zeker met elkaar in contact. Dit heeft ervoor gezorgd dat de overgang heel gemakkelijk verliep.  Ik kwam weliswaar in een klas zonder andere meisjes maar na twee jaar wist ik wel hoe ik mijn mannetje moest staan. In het derde jaar werd ik met open armen ontvangen door de werking van Discovery, ik ben er het eerst mee in aanraking gekomen tijdens de klasdagen. Een geweldige manier om de klassfeer voor de rest van het jaar te verzekeren. De kerstactie en de actie op de opendeur waren absoluut om nooit te vergeten.

Mijn ervaring als meisje in TSM

Ondanks het feit dat ik maar met één ander meisje in de klas zat voelde ik me thuis op TSM.  Ik moet wel toegeven dat ik daar mijn twijfels bij had omdat ik helemaal niemand kende toen ik naar TSM kwam. Maar de sfeer in de klas was geweldig, ik voelde me al snel thuis en de jongens in mijn klas waren vriendelijk en beleefd. Ook de jongens op de speelplaats die ik niet eens kende zijn meestal heel vriendelijk tegen mij geweest. En als er één ding is dat ik op TSM heb geleerd dan is het wel dat je je niet door jongens in de weg moet laten staan om je droom te bereiken.