U bent hier

Hannah

Weten hoe dingen in elkaar steken

Hannah is in 2007 gestart in 1Industriële Wetenschappen

Hannah was volgens haar ouders iemand die misschien wel vlot zou kunnen volgen in een klassieke ASO- richting, zoals Latijn bijvoorbeeld. Maar ze gaf ook steeds aan dat ze vooral geïnteresseerd was in 'hoe dingen in elkaar steken' en 'hoe iets gemaakt wordt'. Ze koos samen met haar ouders voor onze school. Bij de overgang naar het derde jaar vroegen we haar terug te blikken op haar eerste twee jaren.

“Ik zocht naar een school waar ik veel kon leren, maar waar ik dat leren ook kon omzetten naar de praktijk. Daar leek TSM de geknipte school voor. Ik leerde de school voor het eerst kennen met de denk- en doedag. Die verloop prima dus besloot ik me in te schrijven. Ik vind het een heel leuke school. De activiteiten zijn boeiend en de leerkrachten zetten zich in voor de leerlingen. In de richting 'Wetenschap en technologie' kregen we de kans om veel te leren en om dat leren om te zetten in de praktijk. Het feit dat de eerste graad op een aparte school zit zorgt ervoor dat de stap naar de hogere jaren minder groot is en dat je je unieker voelt op de school! De leerkrachten zijn allemaal heel begaan met hun leerlingen en zijn steeds aanspreekbaar als er problemen zijn. Deze richting is ook een goede voorbereiding om naar 3IW te gaan. Je bent helemaal klaar voor de zogenaamde IW-vakken."

Al toekomstplannen?

"Ik kan nog alle kanten op. Op dit moment (na haar tweede jaar) denk ik aan Biochemie of Biomedische Wetenschappen."

Ondertussen zit Hannah in het derde jaar Industrieel Ingenieur Chemie met optie Procestechnologie. De studie is tot nu toe vlot verlopen en ze doet het heel graag. Ze twijfelt er nog over om na deze studie een schakeljaar naar Burgerlijk Ingenieur te volgen of een extra master in Economie te behalen. Daarna wil ze graag als procesingenieur in een chemisch bedrijf werken.