U bent hier

Nils en Lars

Broederlijke interesse voor techniek

Nils is in 2006 gestart in 1A Industriële Wetenschappen en Lars is in 2009 gestart in 1A Technologie en Media

De ouders zijn zeer tevreden dat hun zonen uit eigen beweging voor TSM hebben gekozen. Ze denken dat ze voldoende technische bagage hebben om het te maken in de wereld van de techniek. Nils vindt het leuk om op zijn manier problemen op te lossen, vandaar de keuze voor TSM. Hij herinnert zich de eerstegraadsschool als een gezellige en aangename school met vriendelijke en behulpzame leerkrachten.

"De eerste drie jaar volgde ik Industriële Wetenschappen, een richting met veel wiskunde en wetenschappen. Ik koos deze richting omdat ze een grote algemene basis biedt om later uit een groot aanbod van hogere studies te kunnen kiezen. In het derde jaar IW ondervond ik al snel dat de wiskunde op een zeer hoog niveau wordt gegeven. Daarom heb ik in het vierde jaar gekozen voor Elektromechanica, nog steeds moeilijke wiskunde maar op een trager tempo."

In deze richting proefde hij van pneumatica en hydraulica, leerde hij kleine elektropneumatische kringen te bouwen en motoren aan te sluiten. Sterkteberekeningen van materialen uitvoeren kwam ook aan bod. Na zijn jaren bij TSM volgde hij een bacheloropleiding Elektromechanica in Boom. Hij studeert dit jaar af. Zijn jongere broer, Lars, knutselde al van toen hij klein was werkjes in elkaar. De doe- en denkdag overtuigde hem dat TSM een goede keuze was. Op het einde van zijn tijd in de Middenschool blikte hij hierop terug.

"Vanaf de eerste tot de laatste dag van de eerstegraadschool voelde ik me zeer goed in deze school dankzij de gemotiveerde leerkrachten, de boeiende vakken en de directeur die enorm geïnteresseerd is in zijn leerlingen. De band tussen leerling en leerkracht was daar zeer sterk. Nu zit ik in het derde jaar en heb ik gekozen voor Elektrotechnieken, een praktische richting. In deze richting kan ik me echt uitleven en ze boeit me enorm. We hebben ook zeer gemotiveerde leerkrachten. Ik ben nog geen enkele dag tegen mijn zin naar school geweest."

In de tweede en derde graad volgde hij Elektrotechnieken. Hij beleefde veel plezier aan zijn GIP (geïntegreerde proef) waar hij zijn sterke kanten, zoals samenwerken, zin voor initiatief en sociale vaardigheden kon laten zien. Lars werkt ondertussen bij Inarti, een automatisatiebedrijf uit Tisselt. Welgeteld  2km van zijn huis. Hij heeft inmiddels een brevet van hoogtewerker en schaarlift op zak. Hij ziet het volledig zitten!