U bent hier

Toon en Dries

Op zoek naar een school met aandacht voor dyslexie

Toon en Dries zijn in 2005 gestart in 1A Technologie en Media

Toon en Dries zochten samen met hun ouders naar een school waar men ook de nodige aandacht besteedt aan dyslexie.

Griet, de mama van de broers: “De taalvaardigheid die in de huidige werkomgeving alsmaar belangrijker wordt moest in het lespakket de nodige aandacht krijgen. Wij zochten een school die een degelijke basis biedt op vlak van algemene vakken én wiskunde én die de taalvakken vooral praktisch benadert.”

De jongens kozen in het schooljaar 2005-2006 voor 1A 'Technologie en media'.

“Onze interesse ging uit naar bouw en technologie. Vier lesuren per week proeven van technologie leek ons wel wat.”

De duidelijke afspraken, maar ook de kansen voor inspraak overtuigden hen.

“De school is streng maar als je alles doet wat er van je verwacht wordt, krijg je de nodige vrijheid. Er wordt veel georganiseerd. In de leerlingenraad mag je van alles voorstellen en we krijgen altijd een antwoord van de directeur.”

Hoe verliep het in de hogere jaren?

"Van het derde tot het zesde jaar worden de vakken van elektriciteit alsmaar belangrijker en krijgen we ook meer uren praktijk. Het grootste deel van de theorie wordt gelinkt aan praktijkoefeningen, daarom is de leerstof boeiend en niet te abstract. We hebben ook nog altijd enkele uren Frans, Engels en Nederlands zodat we ook de talen blijven onderhouden. Bij wiskunde blijft het accent op de toepassingen liggen, ook al zien we de bijhorende theorie. De algemene vakken Geschiedenis en Aardrijkskunde hebben we ook nog tot in het zesde jaar."

Wat zijn de toekomstplannen, na het afstuderen?

"We zouden volgend jaar al kunnen gaan werken maar we trekken nog naar Gent voor de professionele Bachelor 'Energietechnologie'. Hier zullen we nog meer leren over nieuwe alternatieve energie, domotica, PLC,… een richting met toekomst dus. Met onze vooropleiding denken wij voldoende basis te hebben om hierin te slagen. Leerlingen die later instroomden, werden wel goed begeleid maar dat lijkt ons toch niet zo ideaal. Wij zijn blij dat wij vanaf het eerste jaar voor deze technologische opleiding hebben gekozen. Zo hebben wij alles vanaf het begin stap voor stap kunnen leren!"